Interview Punya Hal 1

This is Me!

Erm,dah lama rasanya tak meluahkan perasaan sendiri kat dalam blog ni.Hari ni aku nak kongsi sikit pengalaman aku masa pergi interview kat Jusco.Sebenarnya aku baru habis final exam untuk Bachelors of Accountancy pada 16.11.2008.kiranya dah masuk sebulan jugaklah aku tanam epal kat rumah.(Sebenarnya tanam anggur a.k.a mengganggur, tapi ramai sangat yang tanam anggur kat Malaysia ni..sajalah tukar epal pulak).Tanggal 20hb,akupun pergi interview.Cuak jugaklah.Aku apply melalui jobstreet.com.tengok dekat situ..ada 500application untuk position tu.Aku lagilah cuak.Yang dia panggil xsampai 200 kalau aku xsilap.Tunggu dalam sejam.Diapun panggil nama 3orang masuk sekali.Sekali interview 3 orang sekaligus.Aku,ada seorang perempuan, then ada seorang budak lelaki.

1st Question: Tell me about yourself
Naib baik soalan ni aku dah prepare nak jawap apa.tapi dia bagi limited scope pulak.Dia dah cakap siap-siap,masa kita jawap..pastikan beritahu education background,famiy background,anak keberapa,parent kerja apa dan sebagainya.

Soalan yang selepas itu,memang pakai hentam jer dia.Setiap seorang dia tanya soalan yang lain2.soalan yang aku kena..

2nd Question:What do you know about Management Trainee?

aku dah prepare untuk soalan ni.malangnya,baru aku tahu time tu,lain company lain maksud mgt trainee tu.aku cakap ikut apa yang aku tau.tapi xmenepati citarasa dia pulak.aduhai..hentam jer la labu..

okeylah..soalan2 yang lain aku kongsi lain kali pulak..panjang sangat nanti korang bosan lak nak baca..tapi soalan yang terkemudian ni la yang aku nak cerita sebenarnya..haha..kalau korang baca,mesti korang nak gelak pun ada,hahaha..tapi aku rasa aku dapat job ni sebab kepoyoan aku menjawap soalan2 itu la..okey, see you next post..

1 Komen »

  1. adrianna Said:

    x tahu nk komen apa.. ok je la hehe


{ RSS feed for comments on this post} · { TrackBack URI }

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: